Stockholmsbörsen tappade fart med SHB mot strömmen

Kurserna på Stockholmsbörsen har efter en positiv öppning rekylerat ned vid tisdagsstängningen i spåren av en resultatlös utveckling av förhandlingarna om skuldkrisen i Grekland. Handelsbanken rekylerade upp i banksektorn.

SIX Generalindex hade vid stängning backat 0,8 procent till 480 medan OMXS30-index backade 0,7 procent till 1.516. Omsättningen var 13,4 miljarder kronor på Stockholmsbörsen och 19,3 miljarder inklusive de alternativa handelsplatserna Bats, Chi-X och Turquoise. Genomsnittsomsättningen på Stockholmsbörsen ligger vanligen omkring 13-15 miljarder.

Efter att de grekiska väljarna i en folkomröstning, på söndagen, avslagit de villkor som presenterats från de internationella långivarna, inledde Eurogruppen ett möte på eftermiddagen för att diskutera den grekiska situationen. Under dagen hölls även möten mellan euroländernas stats- och regeringschefer.

Dock slutade mötet med att grekerna inte hade med sig något nytt förslag att visa upp, utan lovade att kanske komma med ett nytt förslag i morgon, onsdag. Däremot rapporterades det att grekerna muntligen har ansökt om ett nytt ESM-baserat räddningsprogram samt att en skriftlig ansökan planeras lämnas in i morgon.

På Stockholmsbörsen lyckades främst Handelsbanken trotsa den negativa trenden men också Swedbank rekylerade upp från måndagens negativa utveckling. Under morgonen framgick det att Deutsche Bank hade höjt rekommendationen för såväl Handelsbanken som Swedbank från behåll till köp och aktierna steg med 2,5 respektive 0,2 procent.

Danske Bank höjde även rekommendationen för Electrolux till avvakta från sälj samt skruvade upp riktkursen med tio kronor till 244 kronor. Aktien ökade 0,4 procent.

Bland dagens rapportbolag ökade FastPartner 3,9 procent efter att ha redovisat ett klart bättre förvaltningsresultat i det andra kvartalet 2015 jämfört med samma period föregående år. Även hyresintäkterna steg rejält.

IT-återförsäljaren Dustin backade 0,5 procent kronor efter en rapport som visade på ett något högre justerat resultat på ebita-nivå. Även intäkterna ökade marginellt.

I Platzers delårsrapport var driftöverskottet och förvaltningsresultatet högre än fjolårets kvartalssiffror samtidigt som nettoresultatet ökade med 187 procent. Aktien steg 1,7 procent.

Eolus Vind var ned 2,0 procent efter rapport.

Varuhandelskedjan Byggmax lämnade en omvänd vinstvarning inför andra kvartalet och uppgav att nettoresultatet preliminärt ökat med 37 procent till 97 miljoner kronor. Försäljningen uppges ha landat på 1.299 miljoner kronor i kvartalet, motsvarande en tillväxt på 14 procent. Aktien rusade upp 12 procent till 66,50 kronor.

ASOS, som är en brittiskt konkurrent till Kinnevik-innehavet Zalando, rapporterade ökade intäkter med 20 procent under perioden mars till juni. Kinnevik backade 0,3 procent till 256,70 kronor.

För SAS del inkom svag passagerartrafik (RPK) som sjönk med 5,2 procent på årsbasis i juni. Aktien var ned 4,5 procent till 14,75 kronor.

Oasmia steg 2,3 procent efter att ha ansökt om notering i USA.

SIX News

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s