Assa Abloys vd Johan Molin om att leda ett företag

Assa Abloys vd Johan Molin säger sig inte ha några planer på att sluta. Men när Sandvik-aktien steg med 6 procent på nyheten att han tar över som ordförande, väcks funderingar kring vad som händer den dagen han lämnar Assa.

Nedan berättar Molin varför Assa kommer att klara sig utan honom och vad han vill göra på Sandvik.

”I Assa är det många divisioner som går bra samtidigt och så varit under lång tid. Det handlar om processtyrning – vi har väldigt tydlig målstyrning och processer som kör. Så det är inte beroende av en person, utan det är ett lagarbete. Och min roll är inte att vara på alla detaljer själv. Mitt ansvar är att vara på alla ansvariga och se till att det jobbas med det som det ska jobbas med.”

Vi har en ganska tydlig strategibok som drar upp linjer för vad det ska jobbas med och hur det ska jobbas. Och sen har vi ett stort gäng på huvudkontoret, det är förvisso bara 60 personer, men de som jobbar här utöver finans är processägare. Så de åker runt och tränar vårt folk i hur man arbetar.

Så du kan titta på Nilfisk, det var precis samma sak. Nu var sista kvartalet svårt såg jag, men det har kört som på räls sedan jag lämnade 2005. Det har utvecklats väl och jag tror inte att Nobia heller kommer att vara ett undantag. Nu har jag inte sett hur det här kvartalet har gått, men Nobia har de rätta processerna i gång och det där kommer köra. Jag är inte orolig för det.

Den styrningen handlar om att komma från en styrelseordförandeplats. Med den erfarenheten tyckte jag det kändes väl motiverat att kunna byta till Sandvik, som är ett större bolag, och se om jag kan få det bolaget att köra samma resa också. Det är ju ingen garanti men jag ska försöka.

Som koncernchef är inte det viktigaste att jag kan. Det viktigaste är att mina anställda kan. Min huvudsyssla är att se till att det är rätt kompetens och de får jobba med rätt saker. Det är det som det handlar om. För även om jag är jätteduktig under mina åtta timmar så har jag ändå 43.000 andra som också måste vara duktiga. Ger man dem inte ramverket för hur de ska jobba, ja då händer inte så mycket.

Jag tror att långsiktigt så är det viktigt att du har rätt ledare, även om den korta banan styrs väldigt mycket av tillfälligheter. Men det gäller att bygga kultur, och min roll är att se till att det finns kultur oavsett om jag är här eller inte. Det är en långsiktig sak.

Ända från dag ett när jag kom hit så började jag med att skriva en strategibok – vad är det vi ska göra egentligen? Vad är det vi ska hålla oss till? Vad är det vi tror på? Vad har vi för mål? Och det har vi jobbat efter hela vägen ända sen dess.

När jag försvinner är i alla fall boken kvar, så får vi hoppas att någon läser den också.”

Johan Molin är sedan 2005 vd för Assa Abloy och var innan dess på Nilfisk. Molin var styrelseordförande i Nobia 2011-2015 och är sedan i våras ordförande för Sandvik.

Andreas Johansson.
SIX News

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s