Stängning kring nollstrecket på onsdagen

Stockholmsbörsen stängde kring oförändrad nivå på onsdagen.

På bolagsfronten avancerade Getinge efter att ha meddelat nyheter i samband med kapitalmarknadsdagen. Elekta fortsatte upp efter sin delårsrapport under gårdagen.

SIX Generalindex var vid stängning upp 0,1 procent till 470 medan OMXS30-index steg 0,1 procent till 1.472. Omsättningen var 13,7 miljarder kronor på Stockholmsbörsen och 19,2 miljarder inklusive de alternativa handelsplatserna Bats, Chi-X och Turquoise.Getinge kom med en rad nyheter i samband med dess kapitalmarknadsdag. Medicinteknikbolaget presenterade nya finansiella mål samt ett omfattande förändringsprogram för ökad konkurrenskraft. Programmet beräknas ge en förbättring av ebita-resultatet om 2,5-3 miljarder 2019. Utsikterna för 2015 lämnades oförändrade. Aktien sköt iväg 6,7 procent till 201 kronor.

Oljebolag var en svag sektor på grund av sjunkande oljepriser och en negativ sektoranalys från Nordea. Africa Oil, som fick sänkt rekommendation till sälj från behåll, sjönk 7,8 procent. Enquest och Lundin Petroleum klarade sig med sänkta riktkurser och Enquest föll 4,1 medan Lupe vände ned 0,6 procent.

Astrazeneca har ingått licensavtal med Daiichi Sankyo i Japan. Avtalet berör utveckling och kommersialisering av influensavaccinet Flumist. Dessutom har HSBC höjt rekommendationen för Astrazeneca till köp, från tidigare behåll. Aktien avancerade 1,3 procent.

Elekta, som handlades exklusive utdelning om 0,50 kronor per aktie, steg 0,90 kronor eller 1,6 procent efter gårdagens kraftiga rapportuppgång. Att medicinteknikbolaget missar prestigeaffären att leverera strålbehandlingsutrustning till Nya Karolinska såg inte ut att bekomma investerarna. Sjukhuset valde konkurrenten Varian.

Swedbank har höjt rekommendationen för mediebolaget MTG till köp, från tidigare neutral. Riktkursen drogs samtidigt upp till 290 kronor, från tidigare 245 kronor. Aktien stärktes 2,3 procent till 230,50 kronor.

Affärsvärlden rekommenderade köp av SKF med riktkursen 190 kronor. Även Danske Bank rekommenderade köp, men med riktkursen 225 kronor. Aktien tog sig upp 0,8 procent till 158,70 kronor.

Även Thule fick en köprekommendation av Affärsvärlden med en riktkurs på 115 kronor. Aktien har även lagts till Danske Banks Swedish Small Cap Select-lista. Aktien handlades upp 4,1 procent till 102 kronor.

Sensys Gatso steg 8,8 procent till 2,85 kronor, med hjälp av en köprekommendation i samma tidning. För Orexo är Affärsvärldens rekommendation däremot sälj. Kursen gick ned 8,7 procent.

Fingerprint Cards lyfte 0,9 procent efter att ha tillkännagett att bolagets sensorer finns med i flera nya smartphonemodeller. Sektorkollegan Precise Biometrics gick samtidigt fram 4,8 procent.

Cassandra Oil steg 2,6 procent efter att bolaget publicerat prognoser för intäkter och resultat fram till 2020/21.

Index Senast I dag % I år %
SIX Generalindex 470 +0,1 +3,2
OMX Stockholm 30 1472 +0,1 +0,5
SIX Return index 880 +0,1 +6,5
SIX Sverige cykliskt 15 401 -0,7 +0,5
SIX Sverige defensivt 15 498 +0,7 +10,8
SIX Volatilitetsindex 27,4 -3,6 +75,7

SIX News

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s