Fingerprint har en fortsatt bra utveckling 3 kv, följer plan enligt vd

Fingerprint Cards har under innevarande vecka meddelat att bolagets sensorer finns med i flera nya modeller, bland annat från Huawei, Gigaset och Nexbit.

”Det fortsätter att gå bra. Det lanseras en massa telefoner under hösten. Fler och fler telefoner har sensorer så då blir det den effekten”, säger Fingerprint Cards vd Jörgen Lantto till SIX på fredagen.

En av de modeller som nyligen kommunicerades utan tillverkarens namn avser Sony Xperia Z5, bekräftar han. Den ingår dock i lämnad helårsprognos för 2015 som stipulerar intäkter på omkring 2,5 miljarder kronor.

”Det ingår i vår prognos. Sony är ett känt märke i Sverige men många av våra kinesiska kunder är större”, konstaterar Jörgen Lantto. Han tonar därmed ned betydelsen av den modellen relativt andra saker som bolaget kommunicerat.

”Vi kör på enligt plan i kvartalet” uppger han vidare. Två av tre månader har nu fortlöpt av det tredje kvartalet.

”Mer än så finns inte att säga. De prognoser vi lämnat gäller tills vi säger något annat”, uppger Jörgen Lantto.

Fingerprint Cards spådde i den senaste delårsrapporten intäkter för det tredje kvartalet på omkring 860 miljoner kronor, vilket motsvarar en tillväxt jämfört med tredje kvartalet 2014 om drygt 1.200 procent.

”Som ett resultat av fortsatt ökande bruttovinst och periodiseringseffekter för de operativa kostnaderna bedöms rörelseresultatet under tredje kvartalet förbättras ytterligare jämfört med andra kvartalet”, skrev bolaget i delårsrapporten.

Du har tidigare sagt att det är oklart när och till och med om ni över huvud taget kommer att lämna någon prognos för 2016. Hur ser status ut vad gäller det här nu?

”Jag vet inget mer nu utan det är något som vi bestämmer senare. Det är en styrelsefråga. Det får de bestämma senare. Det är styrelsemöten titt som tätt. Det är inte säkert att vi kommer lämna någon prognos alls för 2016”, säger Jörgen Lantto.

Bolaget står fast vid att smartphonepenetrationen förväntas öka från 30 procent till 50 procent 2016.

”Vi har inga nya data som säger något annat utan det här är vår uppfattning i dag”, uppger Jörgen Lantto.

Hur ser konkurrensbilden ut i Kina?

”Det är samma konkurrenter som tidigare. Det är ingen väsentligt förändrad konkurrensbild”, uppger Jörgen Lantto.

ABG hade för några månader sedan ute en negativ analys kring marknaden för fingersensorer där de talar om hård prispress på marknaden. Hur ser du på det?

”Jag har inga kommentarer till hans påståenden (telekomanalytikern Per Lindberg, SIX anmärkning). De produktlanseringar vi har gjort får stå för sig själva. Det som står där får stå för honom”, menar Jörgen Lantto.

Fingerprint Cards aktie har visserligen fallit tillbaka lite den senaste tiden men har dessförinnan gått urstarkt på börsen. Börsvärdet är nu uppe på 12,1 miljarder kronor. Ännu bevakar dock, enligt vad SIX känner till, ingen säljsideanalytiker officiellt bolaget.

”Det finns ett intresse. Vi hoppas analytiker kommer att börja följa oss och skriva rapporter och inte bara sektoranalyser. Det skulle underlätta för oss”, säger Jörgen Lantto.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s