Oddssättarna tror Jeb Bush blir Republikanernas presidentkandidat

Oddssättarna tror att den tidigare Florida-guvernören Jeb Bush blir republikanernas presidentkandidat. Många oddssättare har ett odds på ungefär 2,6-2,9 gånger pengarna för honom, enligt Oddschecker.

Fastighetsmogulen och TV-stjärnan Donald Trump, som leder i opinionsmätningarna, ger runt 3,5-4,5 gånger insatsen. För senatorn Marco Rubio är oddsen ungefär 4,5-6,0 gånger pengarna.

Den tidigare Hewlett Packard-chefen Carly Fiorina, som anses ha gjort bra i från sig i förra veckans CNN-debatt, har odds på runt 8-11 gånger pengarna. Om den tidigare neurokirurgen Ben Carson blir republikanernas presidentkandidat ger det omkring 9-13 gånger insatsen.

Scott Walker, som för närvarande är guvernör i delstaten Wisconsin, meddelade i natt att han hoppar av sin kampanj och uppmanade Republikanerna att sluta upp bakom ett positivt konservativt alternativ till Donald Trump.

På den demokratiska sidan är oddsen för att den tidigare senatorn och utrikesministern Hillary Clinton tar hem nomineringen omkring 1,33-1,44 gånger pengarna. Senatorn Bernie Sanders, som beskriver sig som demokratisk socialist, ger mellan 4,5-6,0 gånger pengarna.

USA:s vice-president Joe Biden, som inte har meddelat huruvida han kommer att ställa upp eller inte, har liknande odds som Bernie Sanders.

Partiernas primärval och liknande omröstningar i delstaterna kring kandidaterna hålls från februari och framåt. USA:s presidentval hålls i november 2016. Landets 45:e president väntas sväras in i januari 2017.

Johan Lind
johan.lind@six-group.se
SIX News

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s