Fingerprint Cards krossade tidigare ATH på börsen

Stockholmsbörsen sjönk på tisdagen i likhet med både Asien- och Europabörserna. Marknadens blickar var riktade mot onsdagskvällens penningpolitiska besked från Federal Reserve.

Klart bästa sektor i Stockholm var IT som fick stöd från uppgångar för de två tyngsta komponenterna Hexagon och Fingerprint. Sämst gick telekommunikation.

SIX Generalindex var vid stängning ned med 0,7 procent till 486 och OMXS30-index sjönk 1,3 procent till 1.487. Omsättningen var 18,7 miljarder kronor på Stockholmsbörsen och 24,3 miljarder inklusive de alternativa handelsplatserna Bats, Chi-X och Turquoise.

Genomsnittsomsättningen på Stockholmsbörsen ligger vanligen omkring 13-15 miljarder.

På fingeravtrycksfronten rapporterade norska Next att man ska leverera fingeravtrycksläsare till Dells bärbara datorer och surfplattor. Vidare bedömde det norska bolaget att man låg cirka 18 månader efter svenska Fingerprint i produktlivscykeln. Fingerprint har växt sina intäkter kraftigt i år och gått som en raket på börsen. I dag var Fingerprint upp så mycket som 28 procent till 530 kronor som dagens i särklass mest omsatta aktie till en ny rekordnotering medan sektorkollegan Precise Biometrics gick fram 32 procent. I Oslo föll Next Biometrics 1,5 procent.

Tisdagen bjöd även på en del rapporter. Hexagon slog till med högre organisk tillväxt och med något högre lönsamhet än väntat i det tredje kvartalet. Aktien letade sig 4,8 procent högre.

Alfa Lavals orderingång och omsättning var sämre än väntat men lönsamheten var trots, vad som beskrevs som tillfälliga problem i en division, i linje med förväntningarna. Därutöver guidade bolaget för oförändrad eller något högre efterfrågan i det fjärde kvartalet där stora order väntades vara drivande på uppsidan. Aktien var 0,5 procent högre.

Lindab föll 6,1 procent efter sin rapport. Omsättningen var något sämre än väntat och resultatet justerat för jämförelsestörande poster var också sämre än väntat.

Bland de mindre bolagen har även Formpipe och Sportamore rapporterat. Formpipe föll 3,7 procent efter att ha halverat rörelseresultatet jämfört med i fjol medan Sportamore steg 0,5 procent efter att ha accelererat tillväxten.

Bland övriga nyheter kom Vigmed utöver en rapport med en fullt garanterad nyemission på 57 miljoner. Aktien rasade 21 procent.

SIX News
red@six.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s