Assas Molin tror på gynnsammare läge i världsekonomin

Johan Molin Assa AbloyAssa Abloys vd Johan Molin tror att hans bolag i en framtid med mer ”normala” marknader kan nå en organisk tillväxt som är högre än 5 procent. Hur en normal värld ser ut vet han inte, men han tror att ett mer gynnsamt läge i världsekonomin är på gång.

Molin har sagt att Assa kan växa snabbare än 5 procent organiskt förr, till exempel på telefonkonferensen efter Q4:an i februari 2013. Bakgrunden är alla de nya produkter som bolaget lanserar.

Bolagets finansiella mål är att växa med 5 procent organiskt. Det har man inte nått under åren som gått sedan finanskrisen utan tillväxten har i stället legat kring 2-3 procent.

Hur ser en normal värld ut?

”Jag önskar att någon kunde berätta det för mig för jag vet inte. Men att vi växer med 3-4 procent i år är inte dåligt om man betänker att alla BRIC-länder och många andra tillväxtmarknader går riktigt dåligt och att Europa går någorlunda och USA någorlunda, men på inget sätt euforiskt.”

”Det indikerar, tycker jag, en trovärdighet när marknaderna kommer igen att vi kommer att se en bra tillväxt. Sen om det blir 6 eller 7 procent vet jag inte, men jag tror att det kommer att bli väsentligt högre än vad vi såg historiskt som då var 5 (procent).”

”På den tiden visste vi inte att det var väldigt gynnsamma marknadsförhållanden – vi trodde att det var ett normalläge. Det fanns till och med de som satte segel och seglade med fulle rulle rakt in i väggen.”

”Vi gjorde inte det. Vi började dra ned vår personal två år innan recessionen slog till. Nu är vi inte i ramp up, men vi adderar mer och mer säljare. För jag tror att det kommer ett gynnsammare världsläge”, säger Molin till SIX på kapitalmarknadsdagen.

Andreas Johansson
andreas.johansson@six-group.se
SIX News

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s