Svaga marginaler i 4 kvartalet och svårtydda utsikter för 2016 tyngde Getingeaktien

Getinge presenterade en svag rapport för det fjärde kvartalet 2015, där både resultatet, orderingången och utdelningen låg under förväntningarna.

Swedbanks analytiker Johan Unnerus framhåller för SIX News att ”det var anmärkningsvärt svagt på marginalsidan och sedan är utdelningen i underkant”.

Två av tre affärsområden, Medical Systems och Extended Care lyckades inte leva upp till analytikernas förväntningar. Undantaget, som var ljuspunkten i rapporten, var Infection Control.

För helåret 2016 spår Getinge en positiv volymtillväxt, med svagt positiv tillväxt i regionerna Emea och Americas samt goda tillväxtutsikter i Asien och Stillahavsområdet.

Utsikterna, som gav upphov till en stor del frågor under den efterföljande telefonkonferensen, ansågs vara otydliga och Johan Unnerus använde ord som ”öppen” och ”mjuk” för att beskriva dem och sade att ”det lämnar en del frågetecken”.

Under telefonkonferensen klargjorde ledningen vd Alex Myers i spetsen att svag positiv tillväxt kan ses som låg ensiffrig tillväxt, vilket då väntas bli utfallet 2016 i regionerna Emea och Americas.

Investerarna lät sig inte imponeras utan hade under eftermiddagen handlat ned Getinge-aktien med knappt 7 procent.

Magnus Bernet
SIX News

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s