Fingerprint Cards justerade upp prognos, föreslog split och vill återköpa egna aktier

FPC

Foto: Fingerprint

Fingerprint Cards aktie stiger 3,5 procent på Stockholmsbörsen på torsdagen efter bokslutet för 2015.  Bolaget redovisade ett rörelseresultat på 518 miljoner kronor för det fjärde kvartalet. Förväntningarna låg vid 483-510 miljoner kronor, enligt två analytikers estimat som SIX News/Inquiry Financial samlade in.

Intäktsprognosen för 2016 uppdaterades, innebärande att den lägre delen i intervallet höjdes. Vidare kommunicerades en aktiesplit 5:1 och bolaget vill även att ha ett mandat från stämman i början av maj att återköpa egna aktier.

Hur ser du på analytikerkonsensus i marknaden inför rapporten? De som följer aktien räknade med att intäkterna ökar 16,7 procent 2017 med en vinst före skatt på 2,84 miljarder kronor.

”Jag vill inte kommentera analytikernas estimat men räknar med att den adresserbara marknaden i princip fördubblas i volym 2017”, sade vd Jörgen Lantto till SIX.

”Bruttomarginalen överraskade positivt. Det är väldigt, väldigt positivt”, sade Håvard Nilsson, analytiker på Carnegie, till SIX. Bruttomarginalen uppgick till 46 procent i det fjärde kvartalet 2015, jämfört med 32 procent samma kvartal föregående år.

SIX News

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s