Betsson backar på svag guidning

Betsson

Spelbolaget Betsson ger en svag guidning, menar analytiker.

Spelbolaget Betssons delårsrapport för det fjärde kvartalet var i linje med förväntningarna, guidningen var dock åt det svaga hållet. Det påpekar Handelsbanken i en analys efter att spelbolagets rapport presenterats på morgonen.

”Q1 har startat med en lägre spelmarginal och kostnaderna väntas öka (personal och övriga kostnader), vilket tyder på en lägre marginal framöver”, skriver banken i analysen.

Spelbolaget Betsson redovisar ett resultat före skatt på 174 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2015, mot 253 miljoner samma period i fjol. Det var 39 procent sämre än förväntningarna som låg vid 281 miljoner, enligt SIX News/Inquiry Financials analytikerenkät.

Rörelseresultatet blev 174 miljoner, vilket gav en rörelsemarginal på 16,7 procent. Väntat rörelseresultat var 284 miljoner och en marginal på 27 procent. I rörelseresultatet ingår en kostnad på 104 miljoner kronor som engångspost som inte låg i förväntningarna. En mer rättvis jämförelse är således med det justerade rörelseresultatet som uppgick till 278 miljoner kronor.

Betsson meddelade den 3 februari att bolaget kommer att deklarera för historisk skatt i Tyskland och därför betala in 113 miljoner kronor till den tyska staten.

”Betsson ser stora möjligheter i en framtida reglerad tysk spelmarknad och kommer därför ansöka om spellicens där så fort det blir möjligt. … Betsson bedömer alltjämt att skattskyldighet inte föreligger men väljer att deklarera för att inte särbehandlas negativt i en kommande licensprocess”, uppgav bolaget.

Tyskland har ännu inte givit ut några licenser och antalet licenser är maximerat till 20 stycken, men bolaget bedömer att spellicenser kommer att ges ut i framtiden även om ingen tidplan kommunicerats för detta.

Nettoresultatet uppgick till 159 miljoner, att jämföra med 243 miljoner samma period i fjol, motsvarande 1,15 kronor per aktie efter utspädning. Väntat var 263 miljoner och 1,90 kronor.

Intäkterna uppgick till 1.041 miljoner, vilket var mer än omsättningen på 815 miljoner i fjol, men lägre än förväntningarna om 1.053 miljoner. Spelöverskottet, det vill säga bruttoresultatet, landade på 671miljoner.

Betssons aktie var ned 6,0 procent på Stockholmsbörsen vid lunchtid.

SIX News

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s