Rapporten visar att Volvo är på rätt väg

T2012_1453

På rätt väg. Bild: Volvo

Volvo stiger runt 2 procent efter sin rapport för det fjärde kvartalet. Fordonskoncernens orderingång och försäljning missade förväntningarna medan lönsamheten, när det hade justerats för alla positiva och negativa engångsposter, var i linje med förväntningarna.

”Även om den totala orderingången och försäljningen såg lite svaga ut, så visar rapporten att Volvo är på rätt väg. Kostnadsbesparingarna kommer igenom, jag tycker att det känns som att de har grepp på läget”, säger Pareto till SIX News.

Att den nordamerikanska marknaden har varit svag, och att den svagheten blivit extra påtaglig på grund av lagerneddragningar, var känt sedan innan. Så den svaga utvecklingen där stack inte ut, men det gjorde däremot den starka utvecklingen i Europa.

”Vi tycker att orderingången i Europa är ett bra tecken. Som (vd Martin) Lundstedt sade går de in i 2016 med en bra orderbok i Europa”, säger Pareto.

Kontentan av rapporten blir att förväntningarna på försäljning och volymer måste revideras ned något medan förväntningarna på lönsamheten måste upp något, bedömer Pareto.

Volvos orderingång för lastbilar var 49.088 stycken i kvartalet, väntat var 51.433 enligt SIX News/Inquiry Financials analytikerenkät. Intäkterna blev 76.636 miljoner, lägre än väntade 80.780 miljoner, och rörelsemarginalen, justerad för både väntade, oväntade, positiva och negativa engångsposter, blev 5,9 procent, att ställa mot förväntningar vid 5,8 procent.

SIX News
red@six.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s