Trump och Hillary leder enligt oddssättare

Efter primärvalsvinsten i New Hampshire har Donald Trump tagit tillbaka ledartröjan oddsmässigt från senatorn Marco Rubio som den mest sannolika personen att bli Republikanernas presidentkandidat. Oddsen för Trump har sjunkit till 2,0-2,5 gånger pengarna, enligt Oddschecker.

Oddsen för Rubio, som ser ut att ha hamnat på femte plats i New Hampshire i spåren av en svag debattprestation i helgen, har ökat till 4-5 gånger insatsen. På tredje plats återfinns alltjämt senatorn Ted Cruz med odds kring 5-6 gånger pengarna.

Sannolikheten för att nomineringen kommer att tillfalla den tidigare Florida-guvernören Jeb Bush, som kom fyra i New Hampshire med stöd från runt 11 procent, anses ha ökat och hans odds uppgår nu till mellan 5,5-6,5 gånger insatsen.

Oddsen för den oväntade tvåan på den republikanska sidan i New Hampshire-valet, Ohio-guvernören John Kasich, har sjunkit till runt 15-21 gånger pengarna.

På den demokratiska sidan behåller den tidigare senatorn och utrikesministern Hillary Clinton den oddsmässiga ledningen, trots att senatorn Bernie Sanders vann primärvalet i New Hampshire. Oddsen för att hon tar hem nomineringen uppgår till omkring 1,20-1,25 gånger pengarna. Sanders, som beskriver sig som demokratisk socialist, ger runt 4,0-4,5 gånger insatsen, vilket är något lägre än tidigare.

USA:s presidentval hålls i november.

Johan Lind
johan.lind@six-group.se
SIX News

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s