Nibes bokslut blev bränsle för aktiekursen

Gerteric Lindquist, vd Nibe.

Värmeteknikbolaget Nibes aktiekurs klättrade tvåsiffrigt på onsdagen efter en bokslutsrapport som föll marknaden i smaken.

Försäljning och resultat kom in en bit över marknadens förväntningar för fjärde kvartalet. Dessutom var utdelningen högre än beräknat.

”Anledningarna till den goda utvecklingen är att de företag som vi förvärvade under 2014 utvecklats väl samt att vi vår vana trogen satsat framåt genom bland annat intensiv produktutveckling och offensiva marknadssatsningar samtidigt som vi vårdat marginalerna”, skriver Nibes vd, Gerteric Lindquist, i rapporten.

På den svenska marknaden hade Nibe dessutom god draghjälp av att det från årsskiftet sänkta rotavdraget övertygade många människor om att installera en värmepump i slutet av fjolåret.

”Samtliga affärsområden har flyttat fram sina marknadspositioner och samtidigt lyckats behålla och till och med och stärka rörelsemarginalerna. Vi har en stabil lönsamhet och god beredskap för ytterligare förvärv. I en omvärld som är svår att förutse är vi ändå försiktigt positiva till 2016 som helhet”, säger Gerteric Lindquist.

”Vi räknar med vinstprognoshöjningar i marknaden och en lättnadsreaktion för aktien”, skrev Handelsbanken i en uppdatering efter rapporten.

Klockan 10.00 hade Nibe-aktien avancerat 14,8 procent till 265,10 kronor.

SIX News

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s