Trevande handel inför amerikansk jobbdata

börsDe ledande Europabörserna uppvisar en lugn utveckling under fredagen, i väntan på den välbevakade amerikanska sysselsättningsdatan. Råvarusektorn fortsätter veckans uppgångsrally.

Börserna i London, Frankfurt och Paris är upp med 0,4 procent vardera medan italienska Milanobörsen backar 1,2 procent efter dystra BNP-siffror.
Dagens höjdpunkt är eftermiddagens amerikanska jobbstatistik, som ger en fingervisning om utvecklingen i den amerikanska ekonomin. Utvecklingen övervakas nog av den amerikanska centralbanken som ska diskutera penningpolitiska åtgärder senare i mars.

Råvarubolagen går starkt för sjätte dagen i rad efter en uppsving i metallpriserna under veckan. Enligt europeiska Stoxx 600-sektorindex summerar råvarusektorn en uppgång på 2,4 procent för dagen. Bland gruv- och smältverksbolagen avancerar Antofagasta 4,6 procent, Glencore +4,0 procent och BHP Billiton +4,2 procent.

Oljepriset inledde dagen med en stigande utveckling, men har under dagens gång mattats av mot en oförändrad prisutveckling mot gårdagens prisnivå.

Fusionsaktuella Londonbörsen redovisade en 27-procentig uppgång i det justerade rörelseresultatet. Tidigare i veckan bekräftade ICE, som bland annat äger New York-börsen, att man ger sig in i budstriden med Deutsche Börse om att förvärva London Stock Exchange. Aktien är ned 1,1 procent.

Den franska hotellgruppen Accor Hotels tillbakavisar gårdagens rapporterar om att man för samtal om att förvärva Carlson Rezidor.

”Koncernen dementerar att vi för närvarande för diskussioner om att köpa Carlson Rezidor”, sade en talesperson till Reuters.

Accor stiger 1,4 procent på Parisbörsen.

Italiens BNP steg med 1,0 procent i årstakt under fjolårets fjärde kvartal, enligt reviderade siffror. Jämfört med närmast föregående kvartal var BNP upp 0,1 procent. Utfallet var i linje med marknaden förväntningar och ven med de preliminära siffrorna.

Marknadsnoteringar klockan 11.23

Index         Marknad         Notering      I dag       I år

Stoxx 600     Europa               340     +0,1 %      -7,1%
Stoxx 50      Europa             2.843     +0,1 %      -8,3%
FTSE 100      London             6.158     +0,4 %      -1,4%
DAX 30        Frankfurt          9.790     +0,4 %      -8,9%
CAC 40        Paris              4.435     +0,4 %      -4,4%
SMI           Zürich             7.956     +0,1 %      -9,8%
IBEX 35       Madrid             8.766     -0,0 %      -8,2%
FTSE MIB      Milano            18.137     -1,2 %     -15,3%
SIX Nordic    Norden               113     +0,5 %      -5,7%

SIX News
red@six.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s