Fingerprint Cards kommer fasa ut Precise algoritmer successivt enligt vd

Fingerprint Cards lanserade i går kväll sin egen algoritm och arbetet med att fasa ut Precise Biometrics som leverantör av algoritmer till smartphones har därmed inletts. Det säger Fingerprint Cards vd Jörgen Lantto till SIX News på torsdagsförmiddagen.

lantto-1169

Jörgen Lantto, vd på Fingerprint Cards.

”För smarta kort kör vi vidare med Precise. Där fortsätter vi jobba som tidigare, det har vi ju gått ut med ganska nyligen. Vad gäller smartphones kommer den nya lösningen progressivt lanseras i telefoner som släpps här framöver. Det kan variera från modell till modell. Det beror lite på hur vi jobbar med telefonleverantören och vilken mjukvara de använder. Men mer och mer kommer det bli vår egen mjukvara”, uppger Jörgen Lantto.

De två P9-modeller som Huawei lanserade i London sent i går eftermiddag kör på FPC:s egen algoritm. ”De kör på vår egen algoritm”, uppger Jörgen Lantto.

”Tittar vi senare under året blir det fler och fler och till slut blir det alla. Det funkar bättre. Det är så många modeller som släpps hela tiden men exakt hur fort det här kommer gå vet vi inte”, bedömer han vidare.

Handlar det om en månad, ett halvår eller ett år?

”Vid något tillfälle som jag inte kan precisera i dag är alla telefoner med den nya algoritmen”, säger Jörgen Lantto till SIX News.

”Precise Biometrics kommer få intäkter hela 2016 och även 2017 till viss del”, bedömer Lantto med avseende på intäkter kring smartphones.

Fingerprint Cards avstår från att kommentera utvecklingen i det första kvartalet när perioden nu precis är till ända. ”Jag säger inte ett ord. Vi väntar med det till den 28:e. Du har rätt att fråga men jag säger inte ett knyst”, säger Jörgen Lantto.

Hur ser det ut med fler säljsideanalytiker att bevaka er aktie? Du har tidigare sagt att du räknar med att fler analytiker ska komma till den närmaste tiden.

”Det tror jag det kommer göra men det är inte alltid de berättar för oss. Ibland händer det utan vår vetskap också”, säger Jörgen Lantto.

Hur ser det ut med bevakning från de fyra svenska storbankernas sida?

”Vi har dialog med flera men deras tidplaner kan variera. En del är snabba och andra inte lika snabba”, bedömer Jörgen Lantto.

Per dagens datum har ABG Sundal Collier, Arctic Securities, Carnegie och Saxo en officiell rekommendation på FPC.

Precise Biometrics håller fast vid prognosen för 2016 som lämnades i bokslutsrapporten om en ”fortsatt lönsam tillväxt” även efter det i går kväll blivit officiellt känt att Fingerprint Cards lanserar en egen algoritm för smartphones.

”Totalt håller vi fast vid att vi förväntar oss en fortsatt lönsam tillväxt 2016”, säger Precise Biometrics vd Håkan Persson till SIX på torsdagsmorgonen.

Hakan.Persson_250px

Håkan Persson, vd Precise Biometrics.

Exakt vilken finansiell påverkan får det här?

”Exakt vilken påverkan det får är för tidigt att uttala sig om och hur deras kunder tar emot det här”, bedömer han.

FPC kommunicerade tidigare i går på dagen en lansering hos Oppo där både FPC och Precise är med. ”Där är vi ju med. Vi får se hur det utvecklas”, menar Håkan Persson.

”Vi jobbar med tolv olika sensorleverantörer. Vi har 11 ytterligare sensortillverkare som befinner sig i en marknad med väldigt stark tillväxt”, bedömer Håkan Persson vidare.

Har Fingerprint Cards sagt hur de ska gå tillväga vid lanseringar den närmaste tiden?

”Vi får en rapportering från våra sensorkunder vilka volymer de levererar ut”, säger Håkan Persson.

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s