Passande meritlista hos blivande Elekta-vd

Elektas blivande vd Richard Hausmann. Foto: Elekta

Elektas blivande vd Richard Hausmann. Foto: Elekta

Elekta presenterade i dag Richard Hausmann som sin blivande vd att efterträda Tomas Puusepp. Med en tysk doktorsexamen i fysik och en gedigen meritlista som täcker in positioner inom strålbehandlingsområdet från både Siemens och General Electric tycks han vara som klippt och skuren för vd-posten i Elekta. Inte minst då Hausmann har varit chef för General Electrics verksamhet inom MR.

För närvarande bedriver Elekta sitt största utvecklingsprojekt på flera år i form av ett MR-styrt strålbehandlingssystem under projektnamnet Atlantic. Den kommersiella lanseringen av Atlantic väntas äga rum under 2017.

Richard Hausmann kommer börja på Elekta den 1 maj i år för att den 10 juni, dagen efter medicinteknikbolagets kapitalmarknadsdag i Stockholm, ta över vd-posten.

Privat är Richard Hausmann en samlare av gamla Volkswagenbilar av modellen Typ1, i Sverige mer känd som ”bubblan”. Den äldsta bilen i hans Volkswagen-samling är från 1943 och därmed en av de tidigaste exemplaren av modellen.

En av Richard Hausmanns förebilder är den amerikanska presidenten John F. Kennedy, speciellt med tanke på hans framåtblickande och utmanande syn kring innovationer. Hausmann har vid flera tidigare tillfällen använt Kennedys tal som han gav vid Rice Univesrity i samband med annonseringen av rymdprogrammet. Att Kennedy sade att han ville sätta en man på månen ”inte för att det är lätt utan för att det är svårt” är en filosofi som Richard Hausmann tror på.

Elekta är en av dagens vinnare med en uppgång på 6,8 procent till 60,15 kronor.

Magnus Bernet
magnus.bernet@six-group.se
SIX News

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s