Telia överträffade förväntningarna i 1 kv

DENNELIND

Telias vd Johan Dennelind.

Telia överträffade vinstförväntningarna för det första kvartalet och höjde även vinstprognosen för helåret något. Aktien belönas med en uppgång på omkring 1,5 procent vid lunchtid på onsdagen.

Vd Johan Dennelind säger till SIX att bolaget inte utesluter några alternativ vad gäller den förlusttyngda danska verksamheten.

Telia håller i delårsrapporten fast vid att 2016 kommer att bli toppåret vad gäller capex med ett utfall i intervallet 14-15 miljarder kronor.

Hur mycket kommer capex gå ned 2017?

”Vi har inte tittat så långt ännu. Gör vi allt vi ska ligger vi naturligtvis i högre delen av intervallet 14-15 miljarder i år. Jag vet inte riktigt hur spetsig den där peaken är ännu under året. Det får vi komma tillbaka till mot slutet av året”, säger Telias vd Johan Dennelind till SIX på onsdagen.

Utdelningspolicyn är kvar på att dela ut minst 80 procent av fritt kassaflöde baserat på koncernstrukturen pro forma efter avyttring av verksamheten i Eurasien. Därtill utlovas, som tidigare kommunicerats, en utdelning på minst 2 kronor per aktie för 2016.

”Det är en omställning i år där vi avyttrar flera länder. Det finns en viss osäkerhet vad gäller priser och sedan har vi diskussioner med myndigheter kring Uzbekistan. Så länge de osäkerheterna finns där så vill vi vara extra tydliga för 2016”, säger Johan Dennelind.

Telia är inte nöjt med lönsamheten på den danska marknaden och ser nu över alternativ.

Vad exakt tittar ni på, kan det till exempel bli aktuellt att ni helt lämnar den danska marknaden?

”Vi kan inte utesluta någonting. Det enda vi utesluter är att vi långsiktigt fortsätter förlora pengar. Det gör vi nu med negativ avkastning. Vi har problem att stabilisera det och även att växa. Vi måste hitta på något”, säger Telias vd Johan Dennelind till SIX.

Telia ville tidigare slå samman sin danska verksamhet med Telenors i landet. Den affären stoppades dock av EU.

SIX News
red@six.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s