Betssons rapport fick ett kyligt mottagande på börsen

Ulrik Bengtsson, vd Betsson. Bild: betssonab.com

Ulrik Bengtsson, vd Betsson. Foto: betssonab.com

Spelbolaget Betsson släppte på tisdagsmorgonen siffrorna för 2016 års första kvartal. Mottagandet på börsen blev kyligt och aktiekursen föll ordentligt.

Intäkterna var ungefär i linje med förväntningarna men resultatet var sämre. Därtill uppgav bolaget att det andra kvartalet har inlett på den svagare sidan.

”Vi har haft något lägre sportboksmarginaler än planerat, sen så följer utvecklingen faktiskt normalt mönster för början av april”, kommenterade vd Ulrik Bengtsson för SIX News.

Dagens rapport var den första för Ulrik Bengtsson att släppa som vd för Betsson. Bengtsson tillträdde som vd i mars men har sedan innan varit verksam som vd för Betssons operativa bolag BML Group på Malta, en post han fortsatt innehar.

Bengtsson var särskilt nöjd med utvecklingen inom Betssons konsumentvarumärken i kvartalet.

”Tillväxten är 21 procent i konstant valuta, vilket är en av de högsta tillväxttakterna vi haft bland våra konsumentvarumärken de senaste åren”, sade Bengtsson till SIX.

SIX frågade också hur Bengtssons agenda för Betsson ser ut framöver, nu när han tagit över som vd. Han svarade då att man inte ska förvänta sig några stora förändringar utan att han är nöjd med den strategi som ligger.

”Vi ska fortsätta förena stark, robust organisk tillväxt med förvärvstillväxt och det kommer vi fortsätta jobba efter”, sade han.

Vad gäller förvärv uppgav Bengtsson att man alltid står redo och har ögonen öppna men att det är svårt att ange när någonting kommer att ske. Man tittar främst på bolag utanför Skandinavien, inom Europa, som har eller är på väg emot en lokal reglering.

Den nederländska spelmarknaden håller just nu på att omregleras och förslaget som ligger är att höja skattesatsen på onlinespel till 29 procent. Bengtsson uppgav för SIX att det senaste man hört därifrån är att debatten skjutits fram från april till maj.

”Det råder fortfarande oklarheter om när och hur den här lagen kommer att träda i kraft”, säger Bengtsson.

Från analytikersidan sida har det funnits viss tveksamhet om operatörer kommer att kunna göra vinster med en skattesats på 29 procent i Holland.

”Vi som bolag har ett ansvar att tjäna pengar där vi är verksamma och det kommer vi göra i Holland också”, kommenterade Betsson-vd:n om hur bolaget skulle påverkas av en skattesats på 29 procent.

Bengtsson verkade inte heller se någon överhängande risk att andra länder skulle följa efter Holland om skatten höjs.

”Tittar man runt i Europa nu så har i princip alla marknader någon typ av reglering, möjligtvis med undantag för Norge, Sverige och Finland samt Holland som är på väg. Nästan samtliga av de regimerna har olika skattesatser. Jag tror att varje regim gör sin egen bedömning utifrån sina egna parametrar och prioriteringar. Sannolikheten att Sverige, Norge eller något annat land kollar på den holländska skattesatsen är inte större än sannolikheten att de kollar på den danska eller engelska”, löd hans resonemang.

Den 26 maj anordnar Betsson en kapitalmarknadsdag i Stockholm och där planerar man att lägga lite extra fokus på just regleringarna runt om i Europa och hur det påverkar bolaget.

Louise Thorslund
louise.thorslund@six-group.se
SIX News

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s