Förhoppningar om starkt Q2 från Volvo

G2015-0042

Volvos rapport för det första kvartalet överträffade förväntningarna på de flesta punkterna.  Handelsbanken imponerades i synnerhet av den justerade rörelsemarginalen på 6,4 procent, trots betydande produktionsminskning i den nordamerikanska lastbilsproduktionen.

Under Volvos efterföljande rapportkonferens framkom det att bolaget inte har några  planer på mer strukturella neddragningar i den nordamerikanska produktionen som det ser ut nu – det fick Citi Researchs analytiker att hoppas på ett starkt nästa kvartal för divisionen Lastbilar.

Den amerikanska storbanken ser nu möjligheter till att Volvo kan nå tvåsiffrig rörelsemarginal inom divisionen Lastbilar i det andra kvartalet. Banken påpekar att Volvo rapporterar en marginal på 7,8 procent för lastbilsverksamheten under Q2, trots underabsorbering av kostnader i Nordamerika där 1.200 anställda lämnat tillverkningen under mars.

Nu återstår endast 134 personer som ska lämna i Q2, och med en bibehållen produktion i kvartalstakt, spås Volvo Lastbilars marginal ha möjlighet att nå 10 procent. Den senaste gången Volvo lyckades med detta var 2011, enligt Citi.

SIX News
red@six.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s