Orexo-vd:n har en partner i bakfickan

Nikolaj Sorensen3a_SIX (2)

Orexos vd Nikolaj Sørensen är nära att teckna ett partneravtal för Zubsolv utanför USA. Vidare tillbakavisar han spekulationer på marknaden om att Orexo skulle ha behov av att göra en nyemission. Foto: SIX News

Läkemedelsbolaget Orexo upprepade i samband med att delårsrapporten släpptes på torsdagen att bolaget tror sig kunna teckna avtal för Zubsolv utanför den amerikanska marknaden under resterande del av det första halvåret 2016.

Under Redeyes press- och investerarträff med bolaget uppgav vd Nikolaj Sørensen att bolaget har en annan partner ”i bakvattnet” ifall något skulle hända med diskussionerna med den ledande partnern.

Sørensen uppgav också att den ena spelaren är intresserad av att teckna avtal för delar av världen, förutom USA där Zubsolv redan marknadsförs, medan den andra partnern är intresserad av hela världen, exklusive USA.

”Det är den som är intresserad av avtal för hela världen som leder”, sade Sørensen.

Sørensen vill inte uppge vilka bolag Orexo diskuterar med men beskriver bolaget som leder i partnerdiskussionerna som ett ”nästan eller i princip ett globalt bolag”.

När läkemedelsbolaget Orexo publicerade sin delårsrapport för det första kvartalet lyfte bolaget fram det positiva kassaflödet som rapporterats under kvartalet. Anledningen till att
bolaget lade fokus på kassaflödet var, enligt Nikolaj Sørensen, spekulationer på marknaden om bolaget är i behov av att göra en nyemission.

För SIX News förklarar Nikolaj Sørensen att bolaget i dagsläget inte är i behov av att göra någon nyemission.

”För nuvarande affärsplan och under rådande förutsättningar har vi en bra kapitalbas för att driva verksamheten under 2016”, sade han under en press- och investerarträff hos Redeye under fredagen.

En emission kan dock inte uteslutas helt förklarar vd då förändringar kan ske och om det eventuellt skulle bli aktuellt med exempelvis förvärv av projekt eller företag.

”Då ändras förutsättningarna”, sade han.

Anna Sundström
anna.sundstrom@six-group.se
SIX News

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s