Stockholmsbörsen tog rygg på utlandsbörserna

CaptureStockholmsbörsen föll tillbaka på tisdagen med finans och råvaror i täten på sektornivå. Utvecklingen var i linje med Europabörsernas utveckling.

SIX Generalindex var vid stängning 1,0 procent lägre vid 457 medan OMXS30 föll 1,3 procent till 1.335. Omsättningen uppgick till 18,0 miljarder kronor på Stockholmsbörsen. Handel förekommer även på andra handelsplatser såsom Bats, Chi-X och Turquoise.

Ericsson fortsatte ned efter sin svaga delårsrapport för två veckor sedan. I dag tyngdes den av att Swedbank sänkt sin rekommendation för aktien till neutral från köp. Aktien var ned 1,6 procent och har nu tappat nästan 20 procent efter rapporten.

Betsson steg 2,1 procent i spåren av att SEB lagt aktien till sin lista över särskilt köpvärda aktier.

Boliden resultat för det första kvartalet var bättre än väntat medan intäkterna var lägre. Resultatet var bättre än väntat för både gruvorna och smältverken, noterade Handelsbanken som trodde på högre estimat i marknaden efter rapporten. Aktien stärkes 0,7 procent.

Fingerprint Cards sköt upp 5,8 procent inför det att bolaget i morgon bitti klockan 07.00 ska kommunicera långsiktiga finansiella mål.

Lundin Petroleum köper Statoils andel i Edvard Grieg-fältet och betalar med egna aktier. Därutöver köper Statoil ytterligare aktier i Lundin så att det statliga norska bolaget nu har drygt 20 procent av aktierna. Lundin Petroleum var oförändrad.

Byggmaterialbolaget Lindabs resultat var ungefär som väntat i det första kvartalet. Aktien backade 2,1 procent.

2E Group sjönk 9,3 procent efter att ha lagt fram, vad man själv beskrev som, svaga siffror för det första kvartalet. Både omsättning och resultat föll kraftigt jämfört med i fjol.

Cellavisions första kvartal bjöd på ökad omsättning och bättre resultat, varpå aktien steg 0,9 procent.

Doro föll 13 procent på sin delårsrapport.

Tradedoublers omsättning fortsatte att falla i det första kvartalet samtidigt som resultatet låg nästan stilla på rörelsenivå. Aktien var upp 1,6 procent.

Meda, som är under uppköp av Mylan, rapporterade ett resultat och en omsättning som var klart sämre än väntat. Aktien ökade 0,9 procent.

SIX News
red@six.se

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s