Stark omsättningstillväxt i Leo Vegas första rapport som noterat bolag

Leo Vegas grundare Gustaf Hagman och Robin Ramm-Ericsson vid börsintroduktionen. Bild: leovegasgroup.com/media

Leo Vegas grundare Gustaf Hagman och Robin Ramm-Ericsson vid börsintroduktionen. Hagman är vd och Ramm-Ericsson styrelseordförande samt Chief Experience Officer. Foto: Leo Vegas

Mobilspelsbolaget Leo Vegas släppte i dag sin första rapport som noterat bolag sedan aktien började handlas på First North Premier den 17 mars. Omsättningen i det första kvartalet kom in på 30 miljoner euro, vilket nästan är en fördubbling av intäkterna på 16 miljoner som redovisades för samma period i fjol.

Kostnaderna för börsnoteringen belastade kvartalet med 5,3 miljoner euro och det rapporterade ebitda-resultatet blev -1,3 miljoner euro och marginalen -4,4 procent. Justerat för kostnaderna blev resultatet 4,0 miljoner euro och marginalen 13,4 procent.  I fjol var ebitda-marginalen 1,0 procent.

Vd Gustaf Hagman förklarade den väsentliga ökningen i ebitda-marginalen med att kostnader för marknadsföring minskat i relation till intäkterna. Han flaggade samtidigt för att marknadsföringskostnaderna kommer att öka i och med att Leo Vegas står inför lanseringen av sin sportbok.

”I samband med lanseringen av Leo Vegas Sport kommer marknadsföringskostnader relativt intäkterna att öka”, skrev Hagman i rapporten.

Bolaget kommer att i samband med lanseringen att öka sina investeringar i marknadsföring och ”agera på de nya möjligheterna under detta starka sportår”.

”Satsningen innebär en intressant tillväxtmöjlighet och nya kunder samtidigt som lönsamheten i det korta perspektivet troligen kommer att minska”, skrev Hagman vidare.

Leo Vegas lämnade inga prognoser i rapporten men man kommunicerade däremot långsiktiga mål för helåret 2018.

Bolaget ska nå en omsättning på 300 miljoner euro 2018. Det kan ställas i relation till att intäkterna under 2015 var 83 miljoner euro och i det första kvartalet 2016 kom de in vid 30 miljoner.

Den långsiktiga organiska tillväxten ska överstiga tillväxten på onlinespelsmarknaden.

Ebitda-marginalen ska ligga på cirka 15 procent 2018. Den långsiktiga ebitda-marginalen ska vara minst 15 procent med antagandet om att 100 procent av intäkterna genereras på reglerade marknader där spelskatt utgår.

Över tid har bolaget som målsättning att dela ut minst 50 procent av vinsten.

Leo Vegas ser en fortsatt stark efterfrågan på speltjänster och bedömer möjligheterna till fortsatt expansion på nya marknader som mycket god. Bolaget ska fortsätta investera i tillväxt och bedömer tillväxtpotentialen från bolagets nuvarande huvudmarknader, de nordiska länderna och Storbritannien, som mycket god.

Louise Thorslund
louise.thorslund@six-group.se
SIX News

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s