Storytel ska dubbla utomlands

Storytel vd foto Daniel Roos

Foto: Storytel / Daniel Roos

Ljudboksbolaget Storytels omsättning ökade med 111 procent under det första kvartalet jämfört med samma period i fjol. Nu satsar bolaget på att växa internationellt och dubblera försäljningen utomlands.

Aktien stiger nära 11 procent på Aktietorget efter rapporten.

Storytels målsättningar för 2016 är att fortsätta växa på den svenska marknaden, fördubbla utlandsförsäljningen, göra ett positivt rörelseresultat, samt lansera
våra egna produktioner Storytel Original på alla marknader. Det skriver bolagets vd Jonas Tellander i delårsrapporten.

”Vi lägger nu mycket resurser på att förbereda lansering av tjänsten på betydligt fler marknader än vi är verksamma på i dag. I de allra flesta fall handlar det om långsiktiga satsningar, där vår uppgift blir att göra ljudboken till ett självklart sätt att ta till sig berättelser”, skriver vd i rapportens vd-ord.

Bolagets utlandsförsäljning genererade intäkter på 16 miljoner kronor under kvartalet, att jämföra med 6,2 miljoner i fjol.

Den totala omsättningen var 99 miljoner, en ökning på 111 procent från i fjol då omsättningen var 47 miljoner.

Det största affärsområdet Streaming ökade sina intäkter till 84 miljoner, från 49 miljoner i fjol. Antalet abonnenter uppgick till 220.000. I fjol hade bolaget 121.600 abonnenter. Affärsområdet lämnade ett täckningsbidrag, definierat som intäkter minus innehållskostnader och  marknadsföringskostnader, på drygt 20 miljoner (9,5).

Storytels rörelseresultat blev 6,7 miljoner vilket gav en marginal på 6,8 procent. I fjol var motsvarande siffra 1,0 miljoner samt 2,1 procent. Resultatet efter skatt blev 4,7 miljoner, upp från 0,4 miljoner i fjol.

Målsättningen för affärsområdet Print är att göra ett nollresultat under 2016.

”Jag bedömer att det målet kommer uppnås. Mycket fokus läggs nu på att digitalisera backlistkatalogen till e-böcker samt att producera ljudböcker av de titlar som bedöms intressanta”, uppger vd.

SIX News
red@six.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s