Stabilt kvartal med bra prestanda i Nobinas nya avtal

nobina

Foto: Nobina

Bussoperatören Nobinas första kvartal i det brutna räkenskapsåret var enligt vd Ragnar  Norbäck stabilt utan några utmärkande händelser. Omsättningen ökade med 11,5 procent jämfört med föregående år samtidigt som det underliggande resultatet förbättrades.

Vid sidan av bra prisförhandlingar och att bolaget inte längre belastas av räntekostnader på tidigare obligationslån förklaras resultatförbättringen under kvartalet bland annat av mindre problem vid uppstarten av nya avtal, vilket har genererat i högre lönsamhet. Det uppgav Norbäck vid en intervju med SIX News.

Vidare är bolaget inne i en period med stora trafikstarter och avslut, bland annat i Stockholmsområdet där bolaget för närvarande förbereder verksamheten för att öka volymerna i Södertälje och Kallhäll. Dessutom pågår arbetet med nya Helsingforskontrakt som ska trafikstartas under förnyade kontraktsförutsättningar samma dag som den gamla trafiken avslutas.

”Förberedelserna går planenligt och vi ser fram emot att fortsatt successivt öka effektiviteten och volymerna i Nobinas unga kontraktsportfölj”, skriver Norbäck i rapporten.

Under juni månad har Nobina vunnit avtal i Oslo och Lund till ett totalt värde om cirka 550 miljoner kronor. Enligt Norbäck placerar det bolaget i en bra situation inför framtida avtal då de har täckt upp en stor del av exponeringen för året. På så sätt kan bolaget fortsatt vara selektiva i urvalsprocessen för framtida avtal, uppger Norbäck.

Någon Brexit-effekt på Nobinas operativa verksamhet väntas enligt Norbäck inte då bolaget helt är exponerat mot Norden, samtidigt som kollektivtrafik traditionellt är ett  konjunkturokänsligt verksamhetsområde.

RESULTATET ÖKADE
Nobina redovisar ett resultat före skatt på 86 miljoner kronor, från -31 miljoner i fjol. Rörelseresultat var 121 miljoner, 14 miljoner i fjol. Nettoresultatet låg på 69 miljoner, i fjol var resultatet -33 miljoner, motsvarande 0,78 kronor. Det justerade rörelseresultatet var 121 miljoner kronor.

Nettoomsättningen var 2.224 miljoner kronor, samma period förra året omsattes 1.995 miljoner.

SIX News
red@six.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s