Upplagt för budstrid i Haldex?

Under torsdagsmorgonen meddelade den tyska fordonsunderleverantören SAF-Holland att de lägger ett bud värt 94,42 kronor kontant för varje aktie i Haldex. Budet innebär en premie om 10,8 procent jämfört med stängningskursen för Haldex dagen före. Sett till kursreaktionen verkar det vara för snålt.

Haldexgraf

Strax efter SAF-Hollands pressmeddelande kablade nämligen Haldex ut ett eget PM där styrelsen bekräftade att tyskarna lagt ett bud på bolaget, men att det inte var förankrat hos ägare och styrelsen i det Landskrona-baserade verkstadsbolaget. I samma pressmeddelande framkom även att styrelsen har mottagit ett ”trovärdigt icke-bindande förslag” från en annan tredje part gällande ett eventuellt offentligt uppköpserbjudande på hela bolaget.

Förhoppningar om en budstrid, eller åtminstone ett höjt bud från SAF-Holland, tog fart direkt. Spekulationerna blev inte mindre efter att Haldex ordförande Göran Carlsson gått ut och sagt han räknar med att det kommer hända mer saker på budfronten den kommande tiden. Från SAF-Hollands sida var dock bolaget övertygade om att deras bud kommer att räcka. Under deras presskonferens uppgav SAF-Hollands vd Detlef Borghardt att man anser att budnivån är ”väldigt attraktiv” och att man bedömer att Haldex ägare kommer hålla med dem.

Aktien inledde dagen ett par kronor över budkursen men handlas i skrivande stund vid drygt 102 kronor, alltså 8 procent över SAF-Hollands bud.

Jonathan Axelsson
SIX News

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s