Loomis lyfte på rapport

OMXS30 - 2016.07.29

Stockholmsbörsen avslutade veckans handel med att stiga något. Starkaste sektor var tjänster som ökade 1,0 procent, sämst gick råvaror som föll 0,3 procent. Loomis steg kraftigt efter delårsrapport.

SIX Generalindex var vid stängning 0,3 procent högre vid 478 medan OMXS30 steg 0,3 procent till 1.387. Omsättningen uppgick till 10,6 miljarder kronor på Stockholmsbörsen. Handel förekommer även på andra handelsplatser såsom Bats, Chi-X och Turquoise.

Efter Federal Reserves besked om oförändrad ränta på onsdagen presenterade Japans centralbank, Bank of Japan, i dag sina besked kring penningpolitiken. Ett beslut togs om att utöka köpen av börshandlade fonder och att utöka stöd för utlåning i dollar. I övrigt
lämnade dock Bank of Japan penningpolitiken oförändrad.

Loomis rapport fick ett varmt välkomnande av investerarna som handlade upp aktien 7,8 procent. Resultatet före skatt kom in på 398 miljoner kronor, 3,4 procent över förväntningarna enligt Inquiry Financials konsensus vid 385 miljoner kronor. I kommentarerna till rapporten uppges att den positiva utvecklingen i Spanien, som inleddes i slutet av 2015, har fortsatt under andra kvartalet.

Finansaktier gick bra inför det att EBA klockan 22.00 på fredagen väntas presentera stresstester för banker i Europa. Nordea ökade 1,2 procent medan Swedbank steg 1,1 procent.

Astrazeneca fortsatte upp efter rapporten i går. Spekulationer om uppköp bidrog till att lyfta aktien sent i går. Aktien steg 0,4 procent.

Carnegie har dragit ned sin rekommendation Tobii till behåll från tidigare köp. Teknikaktien föll 5,0 procent.

Moberg Pharma å andra sidan hörde till dagens vinnare med en uppgång på 10 procent. Aktien har fått höjd riktkurs av Redeye, som ser en kurspotential på 58 procent upp till den nya riktkursen på 70 kronor per aktie.

Lundin Mining återhämtade sig i den sena handeln och stängde upp 0,8 procent. Dundee har höjt riktkursen med bibehållen rekommendation köp.

New Nordic Healthbrands sänktes 9,9 procent under tunn handel. Resultatet före skatt i det andra kvartalet närapå halverades jämfört med föregående kvartal för ett år sedan. Bolagets vd Karl Kristian Bergman Jensen är inte nöjd med bolagets tillväxt och resultat för det första halvåret i år.

SIX News

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s