Olika syn på inriktning bakom Getinges vd-byte

Carl_Bennet_foto_GetingeBeslutet att frigöra Alex Myers från vd-posten i Getinge togs i går och handlar helt om att Myers och styrelsen hade olika uppfattning om inriktningen för koncernen. Inga oegentligheter ska
ligga bakom beskedet. Det uppger styrelseordförande Carl Bennet för SIX News.

”Nej, inget sånt. Alex Myers är en hårt arbetande person så ingen skugga på det”, säger han. Inte heller Alex Myers arbete mot den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA har med avgången att göra, enligt ordföranden.

Alex Myers tillträdde vd-posten i samband med årsstämman 2015 och lämnar nu posten efter drygt ett år. Vd-frågan är något styrelsen jobbar med hela tiden och en dialog med Alex Myers har förts under processens gång, uppger Bennet. Beslutet ska ha växt fram hos styrelsen och gäller framförallt bolagets struktur som är en kombination av decentralisering och centralisering som bolaget arbetat med.

”Där har vi haft olika uppfattningar om hur målen ska nås och då har vi kommit fram till att vi ska skilja på oss”, säger Bennet.

Carl Bennet meddelar också att bolaget planerar att återkomma i kommande delårsrapport vilken väg bolaget ska ta framåt.

Blir det någon större förändring då?

”Det är troligt att det blir en komplettering”, svarar Bennet.

Vad söker ni hos nästa vd?

”En vd måste ha många olika egenskaper och vi har både interna och externa kandidater. Vi får se vad som kommer fram under intervjuerna. Vi söker en vd som bygger Getinge framåt”, säger Bennet.

Getinges aktie var strax efter klockan 11.00 på måndagen ned med 3,7 procent.

Anna Sundström
anna.sundstrom@six-group.se
SIX News

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s