18 av 19 varor dyrare online än butik

icaIca Gruppen tar ut ett prispåslag på de flesta varor vid köp på bolagets onlinebutik. Det visar SIX News undersökning. Av prisjämförelser på totalt 20 artiklar, där merparten av dessa avser populära basvaror, visade sig 18 av 19 ha ett högre pris i bolagets onlinebutik än i den fysiska butiken.

Priset på Arlas Herrgårdsost visade sig vid undersökningen ha ett lägre pris i onlinebutiken än i den fysiska butiken och utgjorde undantaget från normen. En kampanjvara i butiken saknades i onlinebutiken.

Totalt sett var prisskillnaden för samtliga undersökta varor 51,65 kronor till den fysiska butikens fördel. Priset för de undersökta artiklarna i butik var 660,40 kronor och 712,05 kronor vid köp via onlinebutiken.

Lägst prisskillnad i undersökningen visade en liter standardmjölk som hade 0,35 kronor högre pris i onlinebutiken. Störst prisskillnad visade kycklingfilé från Kronfågel som hade tio kronor högre pris i onlinebutiken.

SIX News prisundersökning genomfördes under måndagen den 29 augusti på Ica Maxi Stormarknad Lindhagen.

Den undersökta butiken erbjuder även hemleverans mot en förutbestämd kostnad beroende på dag och var du bor. För köp över 1.500 kronor bjuder Ica på kostnaden för hemleverans.

Ica-konkurrenten Willys onlinehandel, ägt av Axfood, uppger däremot i sina prisvillkor att ”Willys e-handel har samma ordinarie prissättning som i fysisk Willys-butik”. Vid hemleverans debiterar Willys dock en plockavgift och en hemleveransavgift och vid upphämtning i butik debiteras enbart en plockavgift. Vid upphämtning i butik samma dag debiteras en expressavgift för extra snabb hantering.

Magnus Bernet
magnus.bernet@six-group.se
SIX News

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s